Världsturnén år 2009, första anhalt: Mexico City

För att hedra 60-årsdagen av FN:s Allmänna förklaring om mänskliga rättigheter, är återigen Youth for Human Rights International (YHRI) ute och kretsar runt klotet på sin sjätte årliga världsturné. I det här årets team ingår dr Mary Shuttleworth, ordförande och grundare av YHRI, videofilmaren Jimmy Collins och fotografen Warren Tardiff, vilka inledde världsturnén 2009 från Los Angeles den 22 mars. Människorättsanhängare i Mexico City, den första anhalten på årets turné som går över tolv länder, välkomnade laget när de började sin action-späckade dagordning för insatser inriktade på att föra fram utbildning om mänskliga rättigheter i Mexiko.

Möten genomfördes med privata och statliga organisationer som delar YHRI:s avsikt att ge undervisning om mänskliga rättigheter till barnen i Mexiko. Detta resulterade i ett stort stöd för YHRI och gjorde att besöken med skolbarn och lärare blev än mer spännande.

Ett certifikat och en hedersmedalj presenterades för dr Shuttleworth, som talade vid ett Youth for Human Rights-evenemang den 23 mars, där även människorättsaktivister, ungdomsledare och artister deltog tillsammans med lokala kändisar, tjänstemän och skolbarn. Den prisbelönta musikvideon United och flera av Youth for Human Rights samhällsinformerande annonser visades vid evenemanget. Bland artistuppträdandena märktes lokala rappare och en aztekisk danstrupp.

Den spännande världsturnén 2009 kommer att omfatta Argentina, Australien, Barbados, Colombia, Jordanien, Mexiko, Ryssland, Sydafrika, Schweiz, Östtimor, Uganda och USA.