Resultat

Häftet Ungdomar för mänskliga rättigheter har översatts till 17 språk och presenterar de 30 mänskliga rättigheterna på ett enkelt språk.

Gensvar från elever och lärare runt om i världen, efter att de infört Ungdomar för mänskliga rättigheters undervisningsprogram och dess material:

”Bra gjort! Videon är slagkraftig och uppriktig. Efter att ha sett videon håller jag på att omorganisera hela mitt kursarbete och mina lektionsplaneringar för att ha detta som det centrala ämnet i mitt serviceprogram i september.”
– Utbildare, Kanada

”Jag mottog paketet Att väcka mänskliga rättigheter till liv, och det har inkluderats i samhällskunskapslektionerna för klass 10.”
– Utbildare, Kanada

”Jag skriver för att tacka er för det underbara paket jag just har fått, vilket informerar oss om våra rättigheter och de inte så underbara saker som pågår i världen. Gratulerar för ert FANTASTISKA arbete med mänskliga rättigheter! Jag är en 13-årig pojke som går i en internationell skola i Frankrike, och jag undrar om det finns något jag kan göra eller om det finns någon grupp jag kan gå med i för att som barn förbättra mänskliga rättigheter. Jag vill arbeta med mänskliga rättigheter när jag blir äldre och öppna världens ögon och samvete. Var snäll och låt mig veta hur jag kan hjälpa.”
– Tonåring från Frankrike

”Samhället ger verkligen bra gensvar på den här informationen, eftersom det inte fanns några andra organisationer som har engagerat sig i information om mänskliga rättigheter. De flesta organisationer för mänskliga rättigheter i mitt land är bara väktare som bara rapporterar om kränkningar av mänskliga rättigheter, men sällan undervisar eller upplyser människorna i samhället om deras rättigheter. Det är min uppfattning att om en person känner till sina rättigheter kommer han eller hon att kunna skydda och kräva dessa rättigheter. Jag tror vidare att för att man skall kunna få slut på brott mot mänskliga rättigheter, måste man hitta den rätta orsaken till dessa brott, vilket ju i grunden är okunnighet om de mänskliga rättigheterna. Så utbildning är den bästa lösningen. Tack.”
– Utbildare, Zambia

”Eleverna tyckte verkligen om freestyle rap-videon (mänskliga rättigheter skyddas av lagen). Dvd:n Vad är mänskliga rättigheter? var jättebra och de älskade UNITED-videon. Personligen tycker jag att resurserna är lysande, moderna och relevanta! Jag älskar att använda dem och barnen njuter av att bli undervisade om de mänskliga rättigheterna genom dem. När jag behöver någonting kommer jag säkert att kontakta er! Än en gång ett stort tack.”
– Utbildare, Storbritannien

”Jag skulle vilja framföra ett ord av tacksamhet till dig och ditt team. Tack för paketet du skickade, särskilt dvd:n. Jag har funnit detta mycket intressant och faktiskt mer än att bara vara till hjälp. Många människor har sett och lovordat presentationen. Det var mycket omtänksamt att främja budskapet om mänskliga rättigheter på detta sätt – inramningen är otrolig. De flesta människor skulle inte vilja se en lång, formell presentation om mänskliga rättigheter. Er dvd ger en förståelse av de mänskliga rättigheterna på ett praktiskt sätt. Tack så mycket, jag har dessutom lärt mig massor.”
– Utbildare, Johannesburg, Sydafrika

Har du haft framgång med att använda materialet angående internationella Ungdomar för mänskliga rättigheter? Berätta för oss om det. E-mail info@youthforhumanrights.org med ditt tillstånd att publicera.