Iransk Ungdomar för mänskliga rättigheters konsttävling

Artikel av Chris W. Burst från Persian Mirror

En global konstnärlig och pedagogisk insats har tagit formen av en konsttävling med syfte att öka iranska ungdomars medvetenhet om deras mänskliga rättigheter.

World Academy of Arts, Literature and Media (WAALM) instiftade i samarbete med Abbey College – UK, den prisbelönta persiske vokalisten Sattar, och i samarbete med Youth For Human Rights International (YHRI), USA, denna teckningstävling med kritor för att undervisa och höja medvetenheten om de mänskliga rättigheterna bland iranska ungdomar över hela världen.

Mänsklig rättighet #18: ”Tankefrihet” är temat för tävlingen. De tre bästa bidragen kommer att belönas med ett diplom från WAALM (undertecknat gemensamt av sina grundare och Sattar) och belönas med ett tvåveckorsstipendium för en kurs i engelska på Abbey College – UK.

De 100 bästa teckningarna kommer dessutom att ställas ut i England och konstnärerna kommer att få ett certifikat som bevis på att de deltagit tillsammans med ett personligt signerat foto av Sattar. Den här tävlingen är öppen för alla iranier runt om i världen i åldrarna 13–19 år.

De som gjorde detta tillgängligt för vår iranska ungdom:

Youth for Human Rights International (YHRI) är en oberoende ideell verksamhet med högkvarter i Los Angeles, dess syfte är att utbilda människor i den Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna, så att de blir värdefulla förespråkare för tolerans och fred. Alldeles nyligen släppte YHRI en serie på trettio audiovisuella annonser av samhällsinformerande slag, en för varje artikel i FN:s Allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Det första av dessa meddelanden, som släpptes i slutet av 2005, har visats för över 130 miljoner människor. YHRI publicerar också UNITED Human Rights Handbook, som ger pedagoger och ledare ett praktiskt verktyg de kan använda för att undervisa unga om de mänskliga rättigheterna.

Abbey College – UK grundades som ett lärosäte 1874 och ligger på de lägre sluttningarna av de berömda Malvern Hills i centrala England. Det erbjuder en uppsjö av program, inklusive medicinska, ingenjörsinriktade, ekonomi, yrkesinriktade och engelskspråkiga kurser. Abbey College har ett gott rykte för sin akademiska kompetens och är fullt ackrediterad av brittiska ackrediteringsrådet. Abbey College har nyligen blivit en bidragande medlem som stödjer YHRI:s utbildning.

Sattar är beundrad av över 100 miljoner människor. Han har spelat in över 270 sånger, har släppt trettio album och uppträtt i 23 länder. Han är den persiska kungafamiljens favorit och persernas mest avgudade sångare i vår samtid. Som en omtänksam person, erbjuder sig Sattar att uppträda vid välgörenhetsevenemang för att stödja syften han tror på. I september år 2004, förärade International Further Studies Institute (IFSI) honom med en utnämning till hedersdoktor för hans uppriktiga engagemang och hans bidrag till mänskligheten, konstvärlden och persisk musik i synnerhet.

Sattar fick sitt första pris för bästa melodiska röst i popmusik och ett andra pris för sin vokala förmåga i klassisk musik.

Nyckeln till hans livskraft är hans fantastiska vokala förmåga, som omfattar allt från traditionell/klassisk (Bazm) musik till de olika ljuden i dagens popmusik.

The World Academy of Arts, Literature and Media – WAALM stöder, utvecklar och främjar de dramatiska och fina konsterna, kreativt skrivande och poesi, liksom professionell journalistik och mediaproduktioner. WAALM identifierar och belönar regelbundet kvalitet, inspirerar utövare och gagnar allmänheten med hjälp av internationella evenemang där utmärkelser ges ut. WAALM är en aktiv förkämpe för utbildning i mänskliga rättigheter sedan 2006.

För att få veta mer om mänskliga rättigheter och mänsklig rättighet #18 klicka här >>

 

Officiella webbsajter:

WAALM: www.waalm.com

TAC: www.abbeycollege.co.uk

SATTAR: www.sattarmusic.net